Tags

Vilken kraft ett nytt spel kan ha. Var inne i Gävle på en shoppingrunda och såg barn, ungdomar och vuxna gå ute på Pokemonjakt. Kanske lite för mycket nedstirrande i mobilen, men dock är de ute och rör på sig. 

Barn, ungdomar och vuxna som i normala fall bara sitter inne vid dataskärmen eller iPaden (känner några sådana) är nu ute och motionerar! De kommer ut, får se saker (när de lyfter blicken från skärmen) och framförallt får motion. Speciellt gillar jag dessa Ägg man får vid vissa Pokemon-stops som tvingar spelaren att gå 2, 5 eller 10 km för att en Pokemon ska kläckas. Vilken vinst för folkhälsan! 


Jag blir ledsen av att se folk på Facebook klanka ned på detta spel, med tanke på vilken nytta det faktiskt gör. Ja, vårdslösa människor existerar. Några av dessa vårdslösa personer kommer spela Pokémon Go, men det är inte spelets fel. Det är människorna. Jag har provspelat ett tag nu och konstaterat att 

  1. man behöver inte titta på skärmen då man går för att fånga Pokémon eller ta Pokémon-stops, mobilen ger ljud ifrån sig och vibrerar om spelet är på. Det är därför lätt att stanna till, och i lugn och ro ta fram mobilen och ta Pokemon eller Pokemon-stop. 
  2. De flesta Pokémons och Pokémon-stop är oftast inte placerade på större bilvägar, utan ofta på väl tilltänkta platser. Att köra bil och spela Pokémon Go är vårdslöst.

Så därför, mer Pokémon Go för folkhälsan!

Advertisements