Etiketter

, , , , , , ,

Ett av gymmen jag kör cykel hos ska köpa in nya spinningcyklar, varav vi ska få testa några olika varianter. Grymt kul! Vi har idag en Nordic och är nöjd med den.

SCHWIN:

Positivit:  Bästa motståndet jämfört mot alla andra cyklarna, grymt. Var lätt att hitta ”rundtramp” och gav en riktigt skön känsla i benen.

Negativt: styrets höjd. Jag kunde inte ställa in så att styret var under sadelns höjd, vilket gjorde att man inte kunde få riktigt samma teknik som på den nuvarande spinningcykeln. Ytterligare en nackdel var att cykeln lät ganska mycket. Inget man tänker på efter ett tag, men i början av klassen var det något av ett störningsmoment.

NORDICS CYKEL ”SPORTS ART”

För att få korrekt vinkel på främre knäleden (då båda tramporna är parallella med varandra) var jag tvungen att ställa in sadeln så långt bak som möjligt. I annat fall hamnade mitt främre knä framför trampan. Min fråga, vad har de tänkt för de med längre ben än jag?

Efter att ha ställt in sadeln, var det dags för styret. Vid inställning av styret, fram och bak, strävar jag efter att ha mina armbågar ungefär ovanför knäna. Trots att jag ställde bak styret så nära mig jag kunde, var armbågarna fortfarande framför knäna. Fick känsla av att sträcka mig framåt. Detta medförde att det inte var optimalt att sitta och cykla.

Så efter en total sågning av inställningarna på cykeln, vad var positiv? Motståndet kändes bra, rundtrampet kändes helt ok (dock inte på samma nivå som Schwinn). En helt ok cykel om den hade gått att ställa in rätt.

CASALL

Positivt: Ok rundtramp, varken bättre eller sämre än vår gamla Nordiccykel. Sadeln hård, vilket jag tycker är ett plus. Casalls cykel är bra att cykla på så länge man står upp.

Negativt: Återigen, som för alla de andra nya cyklarna jag testat i höst, börjar jag undra: ”för vem är cykeln gjord för?”. En spinningdeltagare, som är ganska lång, testade denna cykel. Då cykeln ställts in efter de rekommendationer som finns i spinning, slog han knäna i styret då han stod upp och cyklade. Jag som är medellång, 170 cm, hade inget problem med detta. Däremot kunde jag inte få styret under sadelns höjd. Detta medförde att cykeln inte var skön att sitta och cykla på och verkligen inte optimal att cykla snabbt på. För de med kortare ben kommer därmed styret alltid vara över sadelns höjd.

REVMASTER:

Positivt: Ok rundtramp, varken bättre eller sämre än vår gamla Nordiccykel. Gillade styret i stående position =)

Negativt: Återigen, som för alla de andra nya cyklarna jag testat i höst, börjar jag undra: ”för vem är cykeln gjord för?”. För mig som är 170 cm kan jag inte få styret under sadelns höjd. Detta medför att cykeln inte är skön att sitta och cykla på och verkligen inte optimal att cykla snabbt på. För de med kortare ben kommer därmed styret vara ännu högre över sadelns höjd. Det blir som att sitta och cykla på en hederlig gammal ”tant cykel”. Denna cykel, precis som de övriga cyklarna jag testat hör, enligt mig, inte hemma i en träningshall.